Archief van
Categorie: Evenementen

Kerstwandeling 2018

Kerstwandeling 2018

Ook dit jaar wordt er door de VMB weer een kerstwandeling georganiseerd.
Op 2e kerstdag, woensdag 26 december, kunt u een mooie ronde lopen door de Aakvlaai. Traditiegetrouw kunt u ook weer een stukje met de Fluisterboot meevaren. U kunt kiezen uit een korte route van 2 km, waarbij u niet met de Fluitsterboot meevaart, en een lange route van 6 km.

U kunt zich vanaf 11:00 tot 13:00 inschrijven bij de grote zaal van café-restaurant Vissershang in de haven van Hank. Hier krijgt u ook de informatie over de route. De inschrijving is gratis.
Komt u ook genieten van dit prachtige stukje natuur met vaargeulen en eilandjes aan de rand van de Biesbosch? Iedereen is van harte welkom!

25 maart Landelijke Opschoondag

25 maart Landelijke Opschoondag

Afbeeldingsresultaten voor nederland schoon

25 maart is de Landelijke Opschoondag. Op deze dag maken mensen door het hele land samen een openbaar gebied zwerfafvalvrij.

In Hank gaan kinderen uit groep 6, 7 en 8 van BS de Bolderik 24 maart op pad om zwerfafval op te ruimen.

Zaterdag 25 maart organiseren natuur- en milieuverenigingen in de regio en de gemeente Werkendam een opruimactie in de Biesbosch. Net als 4 maart, toen er 1250 kil afval werd verzameld, gaan veel vrijwilligers deze zaterdag op pad om zwerfafval op te ruimen. Het gaat bijvoorbeeld om recreatieafval en zwerfafval wat na de hoogwaterperiode achterblijft op de oevers van de rivieren.

Wilt u meehelpen met de opruimactie in de Biesbosch?
Meld u aan bij Alex Bast van de gemeente Werkendam via alex.bast@werkendam.nl

Klaarmaken Plukroute seizoen 2017

Klaarmaken Plukroute seizoen 2017

Op woensdag 15 maart start Plukroute Hank met het gereed maken van de pluktuin voor het nieuwe groeiseizoen.
U bent hierbij van harte uitgenodigd om mee te helpen.

Ook is er een mogelijkheid om groente- en bloemzaden te ruilen met elkaar. Martijn Ballemans is aanwezig om zaaitips mee te geven.

U kunt tussen 13:00 en 17:00 langskomen om te helpen of zaden te ruilen.

 

Biesboschlezing in t’ Uivernest

Biesboschlezing in t’ Uivernest

Op 22 maart a.s. organiseert Natuur- en Milieuvereniging VMB Hank een veelbelovende lezing over de Biesbosch. Deze avond zal natuurfotograaf John van den Heuvel uit Dordrecht een lezing houden. De lezing zal verduidelijkt worden met schitterende foto’s. De Biesbosch loopt natuurlijk als rode draad door zijn lezing heen. Hij wil de kijkers laten zien hoe natuurfotografie kan worden beleefd van landschap tot macro.
Een kijkje achter de schermen van de natuurfotograaf, met de
problemen, maar ook gelukzalige momenten. Je kunt zien hoe hij ijsvogels en roofvogels fotografeert, met soms een klein stukje bewegend beeld om de sfeer beter over te laten te komen.
De lezing begint om 20.30 uur in het Uivernest en is gratis toegankelijk.