Scouting Hank heeft primeur bij nieuwe Kindernatuurpad

Scouting Hank heeft primeur bij nieuwe Kindernatuurpad

Op zaterdag 22 april j.l. heeft de jongste groep van de Scouting als eerste het natuurpad op de IJsbaan gelopen. Een pad door de natuur dat gemarkeerd wordt door vrolijk gekleurde kabouterpaatjes. Bij elke kabouter kan een opdracht worden uitgevoerd. De kinderen worden uitgedaagd om te klauteren, en te kruipen als een mol door een hut van takken. Ze luisteren naar boeiende informatie over oeverzwaluwen, honingbijen en verschillende planten die ze op hun pad vinden. Ze gaan in een vogelhut op zoek naar een uitje in de boom. Ze moeten over een sloot balanceren en met droge voeten de overkant bereiken. In een oude boom gaan ze op zoek naar allerlei friemelbeestjes en kunnen deze determineren aan de hand van een voorbeeldkaart. Ze lopen door een griend en ontdekken dat ze met wilgentenen een scherm kunnen bouwen en een tipi kunnen maken. Na 12 verschillende opdrachten zijn ze weer bij de start. Daar evalueren we na 2 uur, in de keet de wandeling en blijkt dat de kinderen alle opdrachten leuk hebben gevonden en gaan ze voldaan naar huis terug.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *