VMB Natuurflits december 2017

VMB Natuurflits december 2017

De Natuurflits van december 2017, met daarin de volgende onderwerpen:

  • De Hang-Dagen
  • De Knotdata
  • Kerstwandeling
  • Kindernatuurpad
  • Contributie


De Hang – Dagen

Op zaterdag 16 en zondag 17 december worden de gezellige en informatieve hangdagen gehouden in dorpshuis het “Uivernest”. De Natuur – en Milieuvereniging VMB is deze dagen ook aanwezig met een stand. U kunt met uw vragen en/of opmerkingen bij ons terecht. We staan altijd open voor ideeën en suggesties. We vinden het prettig wanneer u (jij) belangstelling toont voor het vele vrijwilligerswerk van onze vereniging.

Op zaterdag vindt om 14.00 uur de opening plaats door wethouder van Oosten. U (jij) bent deze dagen van harte welkom.

 

De Knotdata

Elk jaar gaan we in de maanden december t/m februari aan het werk in natuurgebied “De IJsbaan” aan de Peerenboom. (let op de groene VMB-vlag). De wilgen moeten weer geknot worden en daar hebben we uw (jouw) hulp bij nodig. We starten om 9.00 uur en werken tot 12.00 uur. Er is een pauze met koffie en koek om even op adem te komen. Wij zorgen voor het nodige gereedschap. Komt u (jij) ook op de volgende zaterdagen: 9 dec/ 23 dec/ 6 jan / 20 jan / 3 feb / 17 feb .

 Komt u (jij) ook  meehelpen op een of meerdere dagen.

Kerstwandeling

Op de tweede kerstdag houden we weer onze jaarlijkse Aakvlaaiwandeling. We zijn al weer druk bezig met de voorbereidingen. We hopen ook dit jaar weer op veel wandelaars die het fijn vinden om in beweging te komen, juist met kerst kan dat soms extra nodig zijn. Komt u ook genieten van dit stukje natuur met vaargeulen en eilandjes langs de rand van de Biesbosch?? De inschrijving is gratis en vindt plaats in de bijzaal van restaurant “De Vissershang” te Hank vanaf 11.00 uur tot 13.00 uur. U kunt een hele ronde maken want de fluisterboot zet u (jij) over naar de dijk bij het restaurant. Iedereen is van harte welkom!!!

Kindernatuurpad

In het natuurgebiedje aan de IJsbaan hebben we een pad uitgezet met kabouterpaaltjes. Bij ieder paaltje kunnen kinderen onder begeleiding van een van onze vrijwilligers een opdracht uitvoeren. Die zijn zeer divers van lopen over een sloot, bouwen van een vlechtscherm, klauteren, determineren van bodemdiertjes, observeren van een uil, tot het vangen van waterdiertjes enz.

Er zijn al enkele groepen kinderen van basisscholen uit de gemeente Werkendam en van de Scouting Hank geweest en hebben de opdrachten uitgevoerd. Aan de reacties van de kinderen kunnen wij aflezen dat ze met heel veel plezier hebben meegedaan en dat ze hopen nog een keer terug te mogen komen.

Op onze website staat nadere informatie hierover en vindt u een inschrijfformulier.

Contributie

Het jaar is bijna voorbij, heeft u de contributie al overgemaakt! Dan hartelijk bedankt.

Lidmaatschap van Natuur- en Milieuvereniging VMB is € 6.- per persoon per jaar en   € 12.- per gezin. Overmaken op rek.nr. NL86 INGB 0003 424 221 met vermelding van NAAM, ADRES, JAAR.

 

Like ons op Facebook!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *