Natuurflits december 2018

Natuurflits december 2018

De Natuurflits van december 2018 met daarin de volgende onderwerpen:

 • Knotdata
 • Kerstwandeling
 • Hang Dagen
 • Bomenfonds
 • Vrijwilliger worden
 • Facebook
 • Contributie

Knotdata
De winter komt er weer aan. Dat betekent dat het knotseizoen ook weer van start gaat. Net zoals voorgaande jaren willen we er met zijn allen weer voor zorgen dat Natuurgebied De IJsbaan er het komende jaar weer netjes bij ligt. We willen zaterdag 1 december het knotseizoen openen. We starten om 9:00 uur en we zullen voor het middaguur weer klaar zijn. Voor koffie en een hapje wordt gezorgd!
U kunt ons natuurgebied vinden bij de kruising Peerenboom/Keizersveer in Hank. De ingang is een aantal meter lopen vanaf deze kruising.

De andere knotdata van dit seizoen zijn: 15 december, 29 december, 12 januari, 26 januari, 9 februari en 23 februari. Ook op deze zaterdagen starten we om 09:00 uur.

Kerstwandeling
Ook dit jaar wordt er door de VMB weer een kerstwandeling georganiseerd.
Op 2e kerstdag, woensdag 26 december, kunt u een mooie ronde lopen door de Aakvlaai. Traditiegetrouw kunt u ook weer een stukje met de Fluisterboot meevaren.

U kunt zich vanaf 11:00 tot 13:00 inschrijven bij de grote zaal van café-restaurant Vissershang in de haven van Hank. Hier krijgt u ook de informatie over de route. De inschrijving is gratis.
Komt u ook genieten van dit prachtige stukje natuur met vaargeulen en eilandjes aan de rand van de Biesbosch? Iedereen is van harte welkom!

Hang Dagen
Ook dit jaar is de VMB weer aanwezig op de Hang Dagen. We zullen een eigen stand in het midden van de zaal hebben. Bij deze stand kunt van alles te weten komen over de verschillende projecten van de VMB in onze omgeving. Onze bestuursleden staan u daarbij graag te woord.
De Hang Dagen vinden plaats op zaterdag 15 en zondag 16 december in dorpshuis het Uivernest te Hank.
Op zaterdag beginnen we om 14:00 uur en op zondag om 11:00 uur.

Bomenfonds
Achter de schermen zijn we bij de VMB al een tijdje bezig met het opzetten van een bomenfonds voor de nieuwe gemeente Altena. Het idee van dit fonds is dat een particulier of bedrijf voor elke boom die zij kappen een financiële bijdrage in dit fonds moeten storten. Dit geld kan dan gebruikt worden om ervoor te zorgen dat er op een andere plek binnen de gemeente een boom kan worden geplant. Zo hopen we ervoor te zorgen dat onze gemeente mooi groen blijft!
De gemeentes en de VMB zijn samen druk bezig om dit plan verder uit te werken!

Vrijwilliger worden
Heeft u een hart voor natuur? En wilt u hier graag in de omgeving van Hank aan bijdragen? Word vrijwilliger bij Natuur- en Milieuvereniging VMB Hank! Bij onze vereniging zijn we op zoek naar mensen die zich op verschillende manieren (vrijblijvend) in willen zetten voor de natuur.

Denk hierbij aan:

 • Het onderhouden van natuurgebied de IJsbaan in de zomer en/of de winter.
 • Het helpen bij natuureducatie in dit natuurgebied en het begeleiden van kinderen daarbij.
 • Het opzetten van ludieke acties om de VMB meer in ‘te picture’ te krijgen.
 • Het bedenken van activiteiten om de lokale natuur te helpen.
 • Gezellig met anderen op pad gaan in de natuur om ideeën uit te wisselen, zwerfafval op te ruimen enz.

U bent volledig vrij in het bedenken van een passende vrijwilligersfunctie voor uzelf.
Interesse? Stuur een mail naar info@vmbnatuurlijk.nl en ga met ons in gesprek, of kom een keer bij ons meekijken!

Facebook
De VMB is ondertussen alweer een tijdje actief op Facebook. Hier plaatsen we regelmatig updates over onze vereniging. Volg ons op Facebook om onze ontwikkelingen in de gaten te houden.
Ook op onze site staan regelmatig updates. Kijk op www.vmbnatuurlijk.nl

Contributie
Heeft u de contributie voor 2018 al betaald?  Dan hartelijk dank daarvoor. De contributie voor 2018 blijft nog € 6.- pp en € 12.- per gezin.  Met Naam en Adres overmaken op rek nr.: NL86INGB0003424221 t.n.v. Natuur-en Milieuvereniging VMB Hank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *