Vleermuiskasten aan de Keizersveer

Vleermuiskasten aan de Keizersveer

Goed nieuws voor de vleermuiskolonies in de buurt van Hank! Door inzet van de VMB om de vleermuizen in Hank beter te beschermen zal Janson Bridging binnenkort twee vleermuiskasten plaatsen op een landtong bij de Keizersveer. In het gebied langs de Keizersveer zat voorheen al een meervleermuiskolonie van ongeveer 50 mannetjes. Hopelijk zal deze kolonie opnieuw zijn intrek langs de Keizersveer nemen met behulp van deze vleermuiskasten.

Uit een onderzoek uit 2012 blijkt dat de meervleermuis 23 voedselgebieden in heel Nederland heeft. De Biesbosch is één van deze gebieden. De Biesbosch is door zijn verschillende waterwegen en spaarbekkens een diverse biotoop voor de vleermuis. De meervleermuis concurreert in dit gebied met een andere soort, de watervleermuis.
Aan deze kant van de Biesbosch vindt men vooral kolonies van mannetjes vleermuizen. De vrouwtjes zitten vooral aan de andere kant van het natuurgebied. De dieren gebruiken de Bergsche Maas als aanvliegroute, dus er wordt aangenomen dat de vleermuizen snel hun weg terug zullen vinden naar de Keizersveer

Het gehele onderzoek over de meervleermuis in Nederland vindt u hier.

Voor het krantenbericht over deze kwestie in het Nieuwsblad kunt u hier klikken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *