Archief van
Categorie: Zwerfvuilactie

Nationale Opschoondag 2021

Nationale Opschoondag 2021

Afgelopen zaterdag was de Nationale Opschoondag. Een dikke pluim voor alle ZAPpers en de vrijwilligers deze dag een rondje hebben gelopen en Hank weer een stukje schoner hebben gemaakt! Jumbo Hank bedankt voor het lekkere appeltje voor onderweg!
Wil je zelf ZAPper worden en in je eigen tijd zwerfvuil ruimen, meld je dan aan bij de Gemeente Altena via deze link https://www.gemeentealtena.nl/afval/buurtbeheer-door-bewoners

Landelijke Opschoondag 2021

Landelijke Opschoondag 2021

Komt u ook in actie voor een schoner dorp?

Aankomende zaterdag 20 maart is het Landelijke Opschoondag! Zelfs in deze tijd kunt u uw steentje bijdragen aan een schoner Hank. Loop een zwerfvuilommetje!

Tussen 09:30 en 10:30 kunt u aan de Mariapolder 29 of de Peerenboom 16 materialen halen om in uw eigen straat, buurt of omgeving zwerfvuil te ruimen.
Tussen 16:00 en 17:00 kunt u de materialen weer inleveren. Bepaal zelf wanneer of hoelang u loopt!

Aanmelden kan via een mail naar info@vmbnatuurlijk.nl

Let op! Ga vanwege de huidige maatregelen in tweetallen of met uw gezin op pad.

Zwerfvuilactie september 2019

Zwerfvuilactie september 2019

Op zaterdag 21 september organiseren Natuur- en Milieuvereniging VMB en Taxi Berm weer een zwerfvuilactie in het buitengebied van Hank. We starten om 09:00 bij het parochiegebouw naast de kerk van Hank. Je wordt daarna met een taxi in het buitengebied afgezet, waarna je terug loopt naar het dorp. De routes zijn ongeveer 3 km. Materiaal is aanwezig en na afloop staat er koffie, thee en wat lekkers voor u klaar in het parochiegebouw. Kom ook helpen en maak Hank weer een stukje schoner! Meld je dan aan via de mail: info@vmbnatuurlijk.nl, via de site: https://www.supportervanschoon.nl/acties-in-de-buurt/actie?id=77209 , of bel naar 0651334071

Zwerfvuilactie VMB Voorjaar 2019

Zwerfvuilactie VMB Voorjaar 2019

Op zaterdag 23 maart 2019 organiseert Natuur- en Milieuvereniging VMB Hank weer een zwerfvuilactie in het buitengebied van Hank. We willen met jullie graag de omgeving weer een stukje schoner maken door de bermen te ontdoen van zwerfafval. Je wordt deze dag in het buitengebied van Hank gedropt door Taxi Berm en je mag dan zelf terug wandelen naar Hank waar koffie, thee en wat lekkers binnen in het parochiegebouw op u staan te wachten. Materialen voor het opruimen zullen aanwezig zijn. We starten deze dag om 10:00u bij het parochiegebouw naast de kerk in Hank. Graag aanmelden voor 19 maart 2019 door een mail naar te sturen naar info@vmbnatuurlijk.nl of door te bellen naar 0651334071.

Zelfstandig zwerfvuil opruimen.

Zelfstandig zwerfvuil opruimen.

Ook u kunt in uw vrije tijd uw mooie dorp schoon houden!

In navolging van het succes van de laatste zwerfvuilactie, kunt u nu ook zelfstandig zwerfvuil gaan ruimen. In samenwerking met de Gemeente Werkendam stelt de VMB prikstokken en afvalzakken beschikbaar voor iedereen die zelfstandig afval wil gaan opruimen.
Wilt u graag een prikstok lenen om zelf ons dorp en het buitengebied schoon te houden? Stuur een mail naar info@vmbnatuurlijk.nl met een verzoek om de stokken te lenen. U zult dan verder informatie ontvangen.

Zwerfvuilactie VMB Hank groot succes!

Zwerfvuilactie VMB Hank groot succes!

Afgelopen zaterdag werd door Natuur- en Milieuvereniging VMB Hank voor het eerst een zwerfvuilactie in het buitengebied van Hank georganiseerd. Met de hulp van 25 vrijwilligers is deze middag een groot succes geworden en is er een hoop zwerfafval opgeruimd. De deelnemers werden door Taxi Berm in het buitengebied afgezet en liepen daarna terug naar het dorp. Onderweg hebben de vrijwilligers maar liefst 70 vuilniszakken met zwerfvuil kunnen vullen. Natuur- en Milieuvereniging VMB Hank wil graag Taxi Berm, de Gemeente Werkendam, de Sint Elisabethparochie en alle vrijwilligers bedanken voor de succesvolle middag.

Zwerfvuilactie 2018

Zwerfvuilactie 2018

Natuur- en Milieuvereniging VMB Hank gaat samen met de scholen BS de Bolderik en BS de Wilgenhoek aan de slag tegen zwerfafval in de wijken van Hank op dinsdag 20 maart van 13.30 tot 15.00 in het kader van de Zwerfvuilactie 2018. Wilt u ook meehelpen? Kom dan naar het schoolplein van BS de Bolderik in Hank om 13.15u!

Supporters van Schoon!

Supporters van Schoon!

De zwerfafvalactie in Hank was erg succesvol. De leerlingen van de Bolderik hebben samen maar liefst 95 kg opgehaald!
Een aantal bestuursleden van de VMB hebben daarnaast nog 48 kg opgehaald in het buitengebied. Daarnaast hebben ze in totaal 25 euro aan ‘zwerfgeld’ opgehaald, dat ze hebben gedoneerd aan een goed doel.

Zwerfafvalactie Hank 2017

Zwerfafvalactie Hank 2017

Zoals voorgaande jaren komen de kinderen van BS de Bolderik uit Hank ook
dit jaar in actie om zwerfafval in Hank op te ruimen. Op vrijdag 24 maart om
13.15u krijgen de kinderen uit groep 6, 7 en 8 het startsein van Wethouder De
Gelder en Koen Lemmens namens de Gemeente Werkendam om zoveel mogelijk afval te rapen in hun buurt. Samen met Natuur- en Milieuvereniging VMB
Hank en lesmateriaal van Supporter van Schoon willen we de jeugd meegeven
‘samen zuinig te zijn op hun eigen, fijne leef- en speelomgeving’. Lions Club
Werkendam zorgt deze dag voor een leuke attentie en Jumbo Hank trakteert
de kinderen op een frisse versnapering.