Natuurflits november 2020

Natuurflits november 2020

De Natuurflits van november 2020 met daarin de volgende onderwerpen:

  • Weer opgestart (en weer in lockdown…)!
  • Kerstwandeling
  • Help bij het voortbestaan van de VMB! Word vrijwilliger!
  • Ik spot in Hank….
  • Contributie

-Weer opgestart (en weer in lockdown…)!
Afgelopen maand heeft het bestuur weer sinds een lange tijd een bestuursvergadering kunnen houden. Het afgelopen half jaar is dit door de coronapandemie niet mogelijk geweest. De pandemie heeft naast de bestuursvergaderingen ook invloed gehad op de projecten en activiteiten die we dit jaar op de planning hadden staan. Zo hebben o.a. de zwerfvuilacties en de jaarvergadering geen doorgang kunnen vinden. Dit is erg jammer, maar we hopen dit in 2021 weer te kunnen organiseren. Of de onderhoudsdagen op De IJsbaan, die normaal gesproken iedere winter op de planning staan, doorgang kunnen vinden, is nog niet duidelijk. Dit is volledig afhankelijk van de coronamaatregelen. We houden u hierover op de hoogte.

Dat u minder van de VMB hoort, betekent echter niet dat er helemaal niets gebeurd. Wanneer dit mogelijk was, waren er bijna wekelijks vrijwilligers op De IJsbaan te vinden. Zij houden het hele jaar door het natuurgebied netjes en toegankelijk. Daar zijn wij ze erg dankbaar voor!

-Kerstwandeling
Wellicht had u het al verwacht, maar helaas kan onze jaarlijkse kerstwandeling in de Aakvlaai dit jaar niet doorgaan. De huidige coronamaatregelen maken de wandeling dit jaar niet mogelijk. We hopen volgend jaar in samenwerking met café/restaurant Vissershang weer een kerstwandeling voor u te kunnen organiseren!

-Help bij het voortbestaan van de VMB! Word vrijwilliger!
Het voortbestaan van de VMB is afhankelijk van vrijwilligers. We zijn erg blij met onze vrijwilligers die zich, soms bijna wekelijk, inzetten voor de natuur in en om Hank. Maar doordat de groep actieve vrijwilligers slinkt, wordt het voor hen steeds zwaarder om hun werk door te blijven zetten. Ook voor het bestuur wordt het steeds lastiger om alle taken uit te blijven voeren.

Wilt u graag actief een steentje bijdragen om het voorbestaan van onze vereniging te garanderen? Meld je dan aan! Zelfs met een aantal uren hulp per jaar helpt u ons al!
U kunt vrijblijvend een mailtje sturen naar info@vmbnatuurlijk.nl om erachter te komen hoe u zich kunt inzetten voor onze vereniging. Het is daarbij ook mogelijk om eerst een tijdje mee te draaien om te zien of het wat voor u is.

-Ik spot in Hank….
Ondanks de slinkende groep actieve vrijwilligers willen we ons als VMB toch weer meer in gaan zetten voor de natuur in en om Hank en ons ook actiever gaan profileren als dé natuurvereniging van Hank. Maar daar hebben we uw hulp bij nodig!
Spot u een probleem, of heeft u een idee, op het gebied van natuur en milieu in Hank of in het buitengebied waar wij ons als vereniging voor in kunnen zetten. Neem contact met ons op, zodat wij samen met u hiermee aan de slag kunnen!

-Contributie
Denkt u weer aan het overmaken van de contributie voor 2020?
€0,50 per maand = €6 euro per persoon per jaar, of €12 euro per gezin

Op rek.nr. NL 86 INGB 0003 424 221 t.n.v. Natuur-  en Milieuvereniging VMB Hank.
S.v.p. niet vergeten uw naam en adres te vermelden.
Bij voorbaat hartelijk dank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *